Saturday, 17 August 2013

KEMUNCULAN IMAM MAHDI (4) Saatnya Sudah Semakin Dekat & Dekat.Dalam perkembangan sejarah Islam, sosok yang mengaku dirinya sebagai Imam Mahdi tak terhitung jumlahnya. Pada setiap abad, selalu ada saja tokoh yang memiliki pengikut yang banyak sebagai seorang Imam Mahdi. 

Pada masa mutakhir ini, pun banyak pihak yang tak segan silu mendabik dada sebagai Imam Mahdi. Tak kira, samada mereka itu golongan tasauf atau orang perseorangan yang tiba-tiba sahaja muncul mengistiyharkan diri.

Pada abad ke-10 M, misalnya, Khalifah Dinasti Fatimiyah yang pertama, Muhammad Ubaidillah (wafat 934 M) mengaku sebagai Imam Mahdi.

‘’Dengan menampakkan  diri di Jabal Massa yang terletak di wilayah Maghribi (Afrika Utara),  dia mengaku sebagai keturunan dari anak perempuan Nabi SAW, Fatimah, dan sebagai saudara laki-laki dari Imam ke-12 yang tersembunyi,’’ ungkap Esposito.

Cerita Esposito itu mungkin betul dari sudut gambaran keghairahan seseorang individu untuk mengangkat dirinya. Tetapi  kami menolak pernyataan Muhamad Ubaidillah itu dari sudut kemunasabahan sesuatu zaman.

Beliau hidup pada pertengahan zaman sedangkan Al-Mahdi Al-Muntazar itu manusia akhir zaman. Ada 3 kesalahan padanya.

[1] Perbezaan lokasi zaman. Rujuk perbezaan yang kami nyatakan di atas.

[2] Pengisytiharan itu salah dari segi hakikat sebenar kerana Al-Mahdi Al-Muntazar Akhir Zaman tidak akan berbuat begitu.

[3] Dia mengisytiharkan dirinya di suatu tempat selain Mekah. Sedangkan hakikat sebenarnya, ia akan berlaku di Mekah.

KISAH PELIK AL-ARQAM
Kemudian anda juga mungkin mendengar kisah Al-Arqam yang cuba mengangkat Syeikh Muhamad As-Suhaimi (yang telah mati) sebagai Imam Mahdi. Lebih lucu lagi, Abuya (Ustaz Asshaari Muhamad, juga telah mati) bakal bangun semula menjadi Pemuda Bani Tamin.

ISLAM ITU AGAMA FITRAH
Sesungguhya, Islam itu agama fitrah yang menghargai akal fikiran & kejernihan berfikir. Mana mungkin orang yang mati akan hidup semula di akhir zaman? Sungguh melucukan.

Memang ada semacam satu aliran pendapat di kalangan pihak tertentu bahawa manusia-manusia akhir zaman terdiri daripada mereka yang berumur panjang. Butiran percakapan mereka adalah seperti berikut.

Dajjal (dikatakan sebagai Musa As-Samiri) hidup di zaman Nabi Musa a.s sekitar 4000 tahun lampau. Nabi Isa a.s pula dikatakan berumur 2000 tahun. Dan mereka juga menganggap bahawa Imam Mahdi juga berumur panjang.

Tetapi wujud pelbagai anggapan tentang Al-Mahdi berumur panjang itu. Ada yang mengatakan Muhamad Ali Hanafiah. Setengahnya mengatakan Muhamad Hassan Al-Askari. Setengahnya kata Syeikh Muhamad As-Suhaimi dan sebagainya. Mana siapakah tokoh yang sebenarnya?

KECELARUAN PENUH HURU-HARA
Tuhan tidak akan menimpakan kecelaruan seperti itu ke atas manusia pilihannya. Dia mesti seorang sahaja yang akan keluar di akhir zaman. Tidak boleh 2, 3, 4 atau berbilang-bilang

Sebab itu, kami suka menyatakan bahawa Al-Mahdi Akhir Zaman adalah manusia biasa yang hidup masakini. Tidak ada seorangpun keturunan Rasulullah SAW yang hidup seperti Rabbaniyah (di dalam gua) dan yang mati dihidupkan semula untuk tujuan kehidupan akhir zaman.

INI SATU LAGI PENGAKUAN
Pada abad ke-12 M, pendiri gerakan reformasi Al-Muwahhidun, Muhammad Ibnu Tumart (wafat 1130 M), juga mengaku sebagai Imam Mahdi yang berasal dari keturunan Khalifah Ali. Dia juga memiliki nama Muhamad seperti Muhamad-Muhamad yang sebelum ini.

Ini hanya sebilangan contoh dari beberapa contoh yang kami paparkan bahawa ramai yang teruja (excited) mendakwa diri mereka sebagai Mahdi. Tetapi kami suka menjelaskan bahawa semua itu tidak benar.

INI YANG BENAR
Al-Mahdi Akhir Zaman hanya akan muncul apabila timbul beberapa isyarat yang telah dinyatakan ulamak. Kami akan menyebutnya (mungkin tidak tersusun) untuk rujukan anda

ISYARAT[1] : Timbulnya konflik Syria sebagai belitan fitnah yang pertama di Asia Barat. Sekarang sudah berlaku tetapi kesudahannya tidak dapat dipastikan bagaimana.

ISYARAT[2] : Keluarnya Pemuda Bani Tamin (PBT) yang akan menguasai sebuah negeri yang akan diserahkan wilayah kekuasaannya pada Al-Mahdi pada akhir zaman. Ini belum berlaku dan kami belum tahu siapa.

Kami mendapat maklumat bahawa ia mungkin akan  berlaku di Mesir. Ada pihak yang beranggapan bahawa dia itu adalah Osama bin Mohamad Mursi, yang besar kemungkinan akan dilantik sebagai Presiden Mesir, mengantikan ayahnya, Mohamad Mursi. Kalau ini berlaku, maka nama Syuaib bin Salih (orang soleh, anak kepada orang soleh) akan menjadi kenyataan.

ISYARAT[3] : Keluarnya As-Sufyani (serentak kemunculan Al-Mahdi) yang akan menguasai sebahagian besar Jazirah Arab, negara-negara Teluk, Jordan, Syria, Iraq, Turki dan sebagainya.  

Ini juga belum berlaku tetapi kami percaya bahawa As-Sufyani Akhir Zaman itu adalah seorang muslim yang dilantik sebagai pemerintah boneka oleh Yahudi & Agen-agen Dajjal di Syria.

ISYARAT[4] : Keluarnya bintang berekor di negeri Yaman, sebagai tanda dekatnya kemunculan Imam Mahdi Akhir Zaman. Apa yang berlaku di Malaysia baru-baru ini adalah pancuran meteor perseid yang tidak boleh digunakan untuk mendiktesikan kemunculan atau kematian seseorang.

*Sebaiknya, kita hendaklah faham bahawa kemunculan meteor itu hanya mempunyai 3 sebab sahaja di dalam Islam. [1] sebagai hiasan langit, [2] perejam syaitan & [3] penunjuk arah dalam pelayaran.

*Adapun, untuk sebab-sebab lain, maka ia tertakluk kepada sabda Rasulullah SAW. Contohnya, jika Rasulullah SAW ada menyebut tentang kemunculan komet (bintang berekor) di Yaman menjelang kemunculan Imam Mahdi, maka perkara itu adalah benar dan mesti diakui sebagai benar.

*Walau bagaimanapun, tentang pancuran meteor Perseid yang kelihatan di Malaysia baru-baru ini, ia memerlukan kajian dan perbahasan lanjut untuk melihat maksud tersirat di sebaliknya. [1] Adakah ia juga berlaku di Yaman tetapi tidak sampai kepada pengetahuan kita di Malaysia? Atau [2] mungkinkah ia juga meteor perseid seperti yang kita lihat di Malaysia?

ISYARAT[5] : Akan berlaku kematian raja Arab Saudi (maksudnya King Abdullah) sebagai isyarat terakhir dari apa yang kami sebutkan.

Insyaallah, kami akan menulis tentang beliau sesuai permintaan Muhamad kepada kami. Dia ingin tahu benar tentang itu.

*Walau bagaimanapun, beberapa perkara yang berlaku dewasa ini menunjukkan keretakan (crackdown) keluarga monarki itu. Bukti keretakan itu terletak pada perkara-perkara berikut.

[1] : Kritikan tajam & pembelotan ahli keluarga Al-Saud daripada keluarga besari Diraja seperti kes Puteri Ameerah & Putra Khaled bin Farhan.

[2] Kritikan tajam rakyat marhein terhadap keluarga diraja, seperti Mujtahid,  Dr Saad Al-Fagih dan sebagainya,

[3] Keberanian rakyat biasa merempuh larangan pemerintah termasuk berhimpun, berdemostrasi, berpiket dan sebagainya. Setakat ini, 30,000 orang telah disumbat ke dalam penjara akibat keberanian mereka.

Sekian dahulu kali ini. Semoga kita jumpa lagi.

SABTU 17/8/2013


25 comments:

 1. abah... jika ada pernah bemimpi bertemu nabi saw adalah biasa bagi org yg tinggi imannya.. tapi belum penanda menjadi imam mahdi..

  abah.. dr semua kisah yg abah ceritakan.. kemungkinan mereka bukan imam mahdi tapi mungkin tentera imam mahdi..

  abah... ada kisah abah pernah ceritakan tentang petanda imahdi mahdi yg berambut merah.. itu kemungkinan benar.. tapi bukan semua berambut merah..

  abah.. imam mahdi dr kecil ada jln ceritanya.. sama ada dlm keadaan sedar atau dlm mimpi.. seperti nabi saw bersabda membenarkan yg benar dr Allah.. kerana mimpi imam mahdi adalah petunjuk utknya.. mimpinya lain dr org biasa.. ia akan dialami dr kecil.. meningkat umur ia akan diajar ilmu dan petunjuk sesuai umurnya. jadi tdk mungkin org lain akan mengalami turutan mimpi selain dr imam mahdi..

  abah.. jenis apakah mimpinya.. apa yg berlaku.. hanya imam mahdi yg tau dan boleh jawab.. seperti belajar darjah satu dan seterusnya.. ada turutan.. jika sesiapa tdk alami ini.. mungkin ia bukan imam mahdi.. org yg mendampingi calon imam mahdi.. bukan sebarang org...

  abah.. jika org itu mengatakan ia ada ciri ciri imam mahdi.. pasti ada brg teristimewa yg dipertunjukkan dlm alam mimpi tapi bukan serban sahaja...

  abah.. mungkin ketika imam mahdi keluar.. yg percaya terlalu sedikit.. tapi yg tdk percaya bahkan memaki menghina terlalu byk.. cerita ketika keadaan nabi saw di lantik menjadi rasul akan berulang... mungkin abah juga tdk percaya ia imam mahdi.. kerana itu kita pernah mendgr kisah nabi saw menangis mengenang susahnya kehidupan imam mahdi..

  abah.. perjlnan masih pjg.. kita akan melihat dunia islam akan terus bergolak... mungkin 5, 10, 15, 20 tahun kedepan.. hanya air mata yg mampu mengalir... percayalah...

  abah... jika abah mampu tunaikan haji.. pergilah dulu abah.. jika abah dipjgkan umur bersama ia mungkin kita semua dpt bersama sama ke mekah..

  abah.. imam mahdi itu seperti matahari yg ditutp awan.. awan akan beredar hanya atas kebenaran Allah.. selagi Allah tdk izinkan.. selagi itu ia ditutup..

  abah.. apa pendapat abah tentang bendera nabi daud.... jika muhammad sumatera nak jawab pun boleh.. saya tunggu ya abah..

  salam org meteor

  ReplyDelete
 2. Terima kasih di atas kata-katamu. Abah melihat sebahagianya benar, manakala sebahagiannya lagi memerlukan kajian, pemerhatian & perbahasan lebih detail. Abah hanya mengungkapkan sesuatu yang abah rasa (pendapat semata-mata) bahawa saatnya sudah dekat, melihat kepada beberapa kejadian atau tanda sekarang ini.

  Bahkan sesetengah pihak lebih berani daripada abah dengan menetapkan tahunnya sekian dan sekian, seperti contoh IM akan muncul pada 2015 dan sebagainya. Itu berdasarkan kajian mereka. Dan abah merasa itupun betul.

  Abah cuma berpendapat berdasarkan mimpi2 Muhamad yang abah tahu lebih banyak daripada orang lain. Bahkan abah rasa hanya abah yang tahu mimpi2 itu kecuali yang pernah abah siarkan atas keizinan Muhamad.

  Kemudian abah juga berpendapat bahawa Muhamad itu calon IM berdasarkan kesamaan sifat2 fizikalnya berdasarkan hadis2 nabi dan nas ulamak.

  Selainnya, abah tak berani mengatakan sesuatu yang lebih atau mendewa-deakannya. Dia hanya manusia biasa walaupun ciri2nya dan kisah2nya benar2 juga berlaku menurut Uga Wangsit Siliwangi dan Joyoboyo.

  Abah hanya berani berpegang kepada kebenaran hadis dan keterangan ulamak sahaja, sekalipun ada bbp sumber lain yang mengesahkan kewujudannya. Wallahu ahlam.

  Terima kasih. Dan abah sangat menghargai kata-katamu.Semoga Allah selalu membimbing kita.

  ReplyDelete
 3. Sewaktu saya ke rumah seorang sahabat di yogyakarta (10 Juli 2013) yang sekarang menjadi pengganti guru olah batin saya (beliau sdh almarhum). Pada waktu membicarakan IM saya katakan mengenai kemunculan beliau yang sudah sangat dekat dengan bersumber antara lain dari blognya abah. Kalau saya mendapatkan informasi dari internet, tetapi sahabat saya itu hanya tahu melalui alam ghaib. Dari diskusi tersebut saya dapat informasikan bahwa :
  1. Ternyata berita kemunculan segera IM dari kajian Abah dan sahabat saya tidak jauh berbeda.
  2. Di alam ghaib sekarang sedang sibuk untuk urusan tersebut dan menunggu perintah Allah SWT.
  3. Secara ghaib calon IM (mestinya kalau sudah diishlah bukan calon lagi) sudah mengunjungi Yogyakarta, bahkan beliau IM sudah datang menemui sahabat saya. Menurut beliau tersebut di tahun 2013 insya Allah waktunya sdh sangat dekat sekali.

  Ya Allah segerakan kemunculan beliau, agar janjiMU melalui nubuat rasulMu Muhammad SAW terlaksana dan kedamaian serta keadilan kami dapatkan. Amin.

  Sedikit tambahan analisis , mengenai kebenarannya hanya Allah yang Maha Tahu :
  Berdasarkan data komet ISON (http://www.lam-alif.com/showthread.php/3704-Menunggu-kedatangan-komet-ISON-(Timeline-lengkap), ada beberapa kemungkinan :
  1. Calon IM sudah diishlah.
  2. Raja Abdullah kemungkinan wafat (bisa jadi ada pembunuhan, karena api dalam sekam keluarga al saud) sebelum awal oktober 2013
  3. IM dibaiat paling cepat 15 Oktober 2013
  4. Sebelum atau mendekati Oktober 2013 kekhilafahan sudah dibentuk di suriah, karena masyarakat disana yang paling siap dimuka bumi untuk menerima kekhilafahan sekali lagi (youtube : DETIK-DETIK TEGAKNYA KHILAFAH)

  KOMET ISON :
  Juli - Agustus 2013: Persimpangan garis beku.
  Komet ini diharapkan dapat melewati garis beku pada Juli atau Agustus, pada batas ini berjarak sekitar 230-280 juta mil (370 - 450 juta km) dari matahari. Pada jarak ini komet akan menerima radiasi yang sangat besar sehingga membuat penguapannya menjadi lebih besar dan ISON akan terlihat lebih terang. Beberapa komet tidak selamat dari persimpangan garis beku mereka. dan seterusnya ....

  Wassalam.

  ReplyDelete
 4. Ha2...rupa-rupanya dunia ini kecil sahaja. Bila Tuhan ingin mengecilkan keluasan dunia ini, maka ia pasti menjadi kecil sehingga kita dapat bertemu, berbincang atau apa sahaja.

  ReplyDelete
 5. terima kasih menjawab abah... hanya di antara itu belum ada jawaban tentang pendpt abah berkenaan bendera nabi daud... saya tunggu ya..

  semoga kita semua di sini berbagi cerita dan berkongsi apa saja... mungkin abah boleh juga beri pendpt tentang bendera nabi sulaiman..

  ketahuilah kita semua bahawa ada rahsia di dunia ini hanya sedikit yg mengetahui.. byk tersembunyi... org yg betul betul diangkat menjadi imam mahdi akan diberitahu diajar ditunjuk melalui alam mimpi...

  org meteor

  ReplyDelete
  Replies
  1. org meteor, mimpi salah satu jalan tetapi bukan terhad kepada mimpi sahaja, ilmu Allah Infiniti bagi kita ni, 1001 cara Dia Boleh Ajar...

   berkenaan bendera akhir zaman, saya dengar terdapat 3 bendera yang akan dikibarkan. Selain panji hitam tanda perang dan panji putih tanda kekuasaan, terdapat juga panji hijau iaitu panji keNabian. apa pendapat abah z dan org meteor?

   Delete
  2. abah sedang menghalusi semua keadaan, cerita & jenis-jenis bendera yang dimaksdukan. Sampai waktunya, insyaallah kita akan berbicara ttg itu.

   Delete
 6. sekarmadji maridjan kartosoewirjo
  12 syawal 1368H bersamaan 7 Agustus 1949M

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Salam untuk saudara MIDDKA
  Semoga mimpimu itu benar. Semoga Tuhan sentiasa merahmatimu dan memberkati hidupmu.

  Semoga Tuhan sentiasa menetapakan kebenaran pada abah dan kepada semua pencinta kebenaran. Amiin.

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. kita mencari imam mahdi sampai kita boring,lepas kita boring baru keluar imam mahdi

  ReplyDelete
 12. Imam mahdi ahli politik mesir..pelik juga imam mahdi pakai kaedah kapir yakni demokrasi..pendapat yg shaz lansung lari dari kaedah quran dan hadis serta ulama muktabar.

  Hanya pembantu imam mahdi yg kenal imam mahdi...cari pembantunya dulu baru anda kenal imam mahdi selainya loyor buruk yoep oiii.

  ReplyDelete
 13. Betoi tu yop... Seperti nak ngenai Bocah Angon, kena kenai dulu Pemuda Berjanggut. Tapi deme dah ratusan tahun hilang ghaib leboh ntah kemana.. Pemuda Berjanggut dah tua kutai dah berubah wajah, dah bergelo Tok Janggut....

  ReplyDelete
 14. Samada merujuk kepada Komet ISON atau kejadian langit yang belum muncul, berikut adalah sabdaan Rasulullah SAW dan kata-kata sahabat tentang fenomena bintang berekor yang bakal disaksikan di akhir zaman.

  Terdapat sabdaan Rasulullah saw dan Saidina Ali tentang sejenis komet yang memberi indikasi sejarah. Samada hadis dan sabdaan tersebut merujuk kepada kehadiran Komet ISON, hanya Allah swt yang Maha Mengetahui.

  Sabda Rasulullah SAW “..antara tanda muncul Imam Mahadi ialah munculnya bintang berekor dengan ekornya bercahaya menerangi langit dan meyebabkan tenggelamnya kawasan pantai”
  Kata Saidina Ali RA Saidina Ali k.a.w mengungkapkan dalam catatannya (Jufr Ahmar),

  "Kedatangan Al Mahdi akan di dahului oleh kemunculan bintang yang ekornya menakjubkan, bukan seperti bintang yang kamu lihat muncul setiap dua pertiga pada satu dekad (sepuluh tahun) dan bukan juga bintang yang muncul pada dua pertiga abad dan bukan juga bintang yang muncul setiap abad. Tetapi ia adalah bintang berabad-abad, yang diliputi api, salji, udara dan tanah. Ekornya memanjang, kelajuannya seperti kelajuan cahaya matahari ketika menyonsong fajar. Hujung depannya bertemu dengan hujung belakangnya seperti lingkaran raksasa memancarkan sinar terang dalam langit yang gelap seperti matahari yang terbit. Kemudian bintang itu akan kembali beredar pada orbitnya. Setelah itu akan datang banyak malapetaka dan kematian yang merupakan keuntungan bagi orang-orang yang baik, dan ia merupakan kerugian bagi orang -orang yang jahat".

  Fakta dari Hadis di atas ialah:

  1.Bintang terdiri dari api,salji,udara dan tanah
  2.Bintang berkelajuan tinggi
  3.Bintang amat jarang kelihatan(berabad2)
  4.Kepala dan ekor hampir bertemu
  5.Bintang beredar ke orbitnya semula
  6.Malapetaka dahsyat bakal berlaku
  7.Keuntungan bagi orang-orang yang baik
  8.Kerugian bagi orang-orang kafir
  9.Kematian besar-besaran bakal terjadi.
  10.Tanda kedatangan Imam Al-Mahdi Muntazar.

  Ka'ab r.a. berkata, "Dari Timur akan keluar bintang sebelum kedatangan Imam Al-Mahdi. Bintang itu berekor". Dalam tafsirnya ia juga mengatakan, "la sebuah bintang yang muncul dari arah timur, menyinari penduduk bumi sebagaimana bulan bersinar pada malam purnama".

  Dengan ciri-ciri komet ISON di atas kemungkinan besar sabdaan Rasulullah saw dan kata-kata Saidina Ali serta Kaab r.a merujuk kepada ISON. Uniknya kehadiran ISON muncul tiba-tiba tanpa dapat dikesan sebelum ini oleh NASA. Ternyata andaian kehadiran NIBIRU yang dijangka membawa bala bencana kepada dunia adalah meleset.

  Adakah kehadiran ISON bukan sahaja membawa petanda sahaja atau ada bersamanya perintah malapetaka oleh Allah SWT? Saintis menafikan ISON akan membawa kemusnahan kepada bumi melainkan hanya sedikit kekucarkaciran dijangka berlaku di bumi akibat medan magnet yang terganggu kerana berlakunya ribut suria di matahari.

  Sila baca artikel ini seterusnya sambil merenung dan berfikir…


  Petikan KITAB bertajuk " HURU HARA AKHIR ZAMAN – Penjelasan Terakhir
  untuk Umat Islam" karangan Amin Muhammad Jamaludin Universiti Al-Azhar Kairo.

  ReplyDelete
 15. Bermimpi bertemu dgn Nabi SAW itu petanda baik, tetapi belum tentu lagi dia calon Imam Mahdi. Imam Mahdi bukan Nabi, dia hanya Raja Wali, namun kelebehannya mengatasi Mukjizat dan tugas2 para Nabi. Kalo para Nabi silam tugasnya terbatas utk ummatnya semata2 dikala itu, tetapi tugas2 Imam Mahdi sudah bertaraf Semesta Alam, meliputi dari Awal Zaman hingga keAkhir Zaman. Kalo disangka AlMahdi itu cakapnya gagap, kakinya pincang, bukankah itu hahaha... mengaibkan melucukan..??

  Maha Suci Allah, dilahirkan-Nya Imam Mahdi AS itu lengkap sifat2 zahirnya dan sempurna sifat2 batinnya.. Hanya Imam Mahdi Sejati dikurniakan Allah banyak Mukjizat2 dan keajaiban2.. Hari2 dia bisa jumpa Nabi SAW, para Nabi yg laen, para Malaikat Alam Rendah dan Alam tinggi, dsbnya lagi tanpa had dan sempadan... AlMahdi is the Super Magician. He is the Master Piece Of The Cosmic Chess. He is also the Serpent Charmer, etc... The Super Magician and his Prodigies will be emerging very soon...

  ReplyDelete
 16. SAMPAIKAN KABAR GEMBIRA DARI PASUKAN BENDERA HITAM

  Telah dibuka Pendaftaran Pasukan Komando Bendera / Panji Hitam
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu
  Khilafatun ’ala Minhaj An-Nubuwwah. Khilafah Islam Akhir Zaman.

  Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat.
  Dari seluruh Dunia untuk bergabung bersama kami dalam naungan Negara Khilafah Islam.
  Menjadi Tentara Islam Yang Tangguh dan Menakutkan Bangsa Yahudi, Salibis dan Bangsa-bangsa Musyrikin dan Mari Berjihad dalam Khilafah Islam.
  Sudah Tiba Akhir Zaman, Kini Saatnya Berperang untuk Tegaknya dan Jaya Kedaulatan dan Kekuasaan Dinul Islam.

  Firman Allah: at-Taubah 36, 73
  Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

  Bunuh Rasa Pengecutmu, Bunuh Jiwa Budak dalam Pikiranmu, Takutlah hanya pada Allah SWT saja, Mari Gelorakan Jihad Perang yang ada di Dadamu, Songsonglah Kemuliaan Hidup dengan Berjihad di bawah Naungan Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu.

  Dimanakah orang-orang mukmin perindu syurga, perindu ampunan Allah SWT, Kami sedang menantikan kehadiran orang-orang mukmin yang Ikhlas bergabung menjadi pejuang islam di akhir zaman

  Firman Allah: at-Taubah 29,
  Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

  Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat Dari seluruh Dunia untuk bergabung bersama kami Menjadi Tentara Islam The Man from The East of Imam Mahdi as A New World Religion Bangsa Islam Akhir Zaman.

  Kami mengundang Anda Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam Bukan Menjadi bagian dari Bangsa-bangsa berdasarkan Daerah, suku.

  Tinggalkan Semua Kemusyrikan Mari Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam.

  Tinggalkan Belenggu Jahiliyah, mari Berjalan Menuju Keridhoan Allah SWT dengan As Sunnah Rasulullah SAW dan para Sahabatnya.

  Kini Saatnya Meledakkan Api Jihad Akhir Zaman Mari Perangi Para Thogut Mulkan Jabriyan.

  Firman Allah: at-Taubah 38, 39
  Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: "Berperanglah kamu pada jalan Allah", lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit sekali.
  Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  Tinggalkan dan hancurkan semua Ideologi orang-orang kufur Mari Hunus Pedang kalian.
  Hancurkan Semua Setan-Thagut, sehingga tidak ada lagi Tuhan-Tuhan Manusia yang disembah manusia Kecuali Menyembah Allah yang Esa yang Maha Gagah Perkasa.

  INGAT ! Orang-orang yang tidak mau melaksanakan tanggungjawab dan perintah Allah untuk berjihad, adalah dimurkai, dibenci, dilaknati oleh Allah swt dan akan disiksa di akhirat nanti.
  Bilakah anda berminat untuk menjadi pembela dan tentara Islam
  Mari Aplikasikan Hapalan Qur'an Yang Ada di Dadamu menjadi wujud Nyata sebagaimana Rasulullah telah mewujudkannya, Khilafah Islam Telah Berdiri maka konswekwensi Keimanan anda berada dalam Ujian yang Berat Anda Gabung atau anda tetap setia pada Negara kufur.

  Wahai Para Rijalus Sahaleh , para Ikhwan akhir Zaman kehadiran anda kami tunggu Mari kita Berangkat Bersama Meyongsong Janji Rasulullah SAW di Abad kegemilangan Khilafah Islam.

  Pintu Jihad di Wilayah Timur Akan Segera Terbuka, mari Daftarkan
  Diri Anda sebagai Tentara Allah Dimuka Bumi

  Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu
  email : seleksidim@yandex.com
  website : http://goo.gl/3OzXMg

  ReplyDelete
 17. Kemunculan AlMahdi dirasakan saatnya sudah semakin dekat.
  Banyak sudah alamat dan petanda dekatnya bisa direnong dilihat.
  Antaranya Mecca Tower yg bertingkat tersirat terang satu alamat.
  Akan diterajui oleh Rijalullah yg sedikit tapi kuat penuh semangat.
  Yg muda kuat bertenaga bersiap sedia kapan bergegar itu alamat.
  Pasukan tentera komando jihad Islam serata dunia rela berkhidmat.
  Yg tua bangka ngak larat cuma iringkan doa kemenangan selamat...

  ReplyDelete
 18. Assalamu alaikum wr.wb.
  Pertama-tama kami mengucapkan terima kasih banyak atas khazanah pengetahuan yang telah diberikan oleh Allah SWT. kepada hamba pilihannya untuk membuat tulisan didalam situs atau blog ini.
  Dengan hormat dan sangat memohon maaf, kalau kami mengajak dan mengundang saudara untuk mengunjungi situs atau blog kami www.laskarbuniarroadtothe.blogspot.com sekedar untuk berbagi informasi dan pengetahuan. Semoga bermanfaat untuk kita semua. Wassalam..

  ReplyDelete
 19. King Abdullah baru saja meninggal, menunggu pertelagahan anak2nya untuk permulaan episod kemunculan IM insyallah.

  ReplyDelete
 20. masa semakin hampir, bersedialah dari segi mental, fizikal dan perang semakin hampir.....

  ReplyDelete
 21. Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi

  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam
  Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia


  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DI SELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FI SABILILLAH

  “Apabila sudah habis bulan-bulan haram itu, maka BUNUHLAH orang-orang musyrikin itu di mana saja kamu jumpai mereka, tangkaplah mereka, tawanlah mereka, dan intailah di tempat pengintaian. Jika mereka bertaubat dan mendirikan shalat dan menunaikan zakat, maka berilah kebebasan kepada mereka untuk berjalan. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”
  (QS. Al-Taubah [9]: 5

  “Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah)..
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  “Sesungguhnya Aku bersama kamu, maka teguhkan (pendirian) orang-orang yang telah beriman”. Kelak akan Aku jatuhkan rasa ketakutan ke dalam hati orang-orang kafir,maka penggallah kepala mereka dan pancunglah tiap-tiap ujung jari mereka.
  Qs. Al-Anfaal :12

  Apabila kamu bertemu dengan orang-orang kafir di medan perang maka pancunglah batang leher mereka.
  Qs. Muhammad : 4

  Maka berperanglah kamu pada jalan Allah, tidaklah kamu dibebani melainkan dengan kewajiban kamu sendiri .
  Al-Baqarah : 190

  Telah diizinkan berperang bagi orang-orang yang diperangi, karena sesungguhnya mereka telah dianiaya.
  Dan sesungguhnya Allah, benar-benar Maha Kuasa menolong mereka itu,
  Al-Hajj (22) : 40

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  MEREKA YANG MEMATUHI DAN MELAKSANAKAN PENGUMUMAN INI
  ADALAH TENTARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH
  SEDANGKAN YANG RAGU DAN MENOLAKNYA MAKA
  MEREKA SECARA OTOMATIS MENJADI MUSUH ISLAM YANG HARUS DIHANCURKAN.

  WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
  UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA.

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 22. mochammad sultonSeptember 25, 2012 at 12:38 PM
  Aku waktu baligh diimpeni kyai haji Ali Mas’ud sidoarjo nasabe sampai sunan gunung jati sampai rosul. Mbah ‘ud nang ngipiku marani aku trus gendong aku, mari iku langsung ketemu rosul (masih mimpi seng podho, aku sungkem), tahun 1991 malam 21 ramadhan, waktu iku udan deres gledek gedhe aku g budhal ngaji, keturon mulai udan iku pas mari ‘isak sampai jam 1 bengi mimpiku iku, kelahiranku 25 maret tahun 1978, (15 rabiul akhir) kate subuh pas gerhana bulan total.asalku jetis sidoarjo, turunan arab ambek mataram. nek ono seng eruh mbah ‘ud waktu uripe g ono seng kuat gendong. sakiki aku nang tangerang banten jalan siliwangi mulai tahun 2009 akhir. kulitku coklat, bathuk ombo, gak kuru g lemu, rodo gagap, untu roto, andeng2 nang pipi tengen cilik. biyen urip ambek ibuk seng ditinggal bapak suwe. mulai cilik sampek dikubur ibukku g tau seneng, omahku biyen ngarepe akeh wet sri rejeki pinggire wet beringin alun2 sidoarjo seng roboh. ibukku seng turunan arab. aku cerai ninggal anak cilik loro moro dijak wong nang tangerang, ngislamno wong wedok bojone wong kristen njaluk tak rabi, aku diarani ngrebut bojone wong soale nang kristen g ono cerai, padahal nek sampek tak tinggal pasti masih dianggap kristen dan masih bojone wong kristen, islame iso batal, kiro2 rosul tau opo g diarani ngrebut bojone wong perkoro nyekel keislamane wong wedok seng kudu dirabi wong islam cek iso tetep islam?hukum islam sama kristen berbenturan. terus aku ngimpi maneh perasaanku jubahe ambek surbane bapake syeh abdul qodir Al jiilani warno biru enom nggilap tak gawe soale aku diceluk nang masjide syeh abdul qodir, aku gurung ngerti artine ngimpiku. kabeh iku tak alami sak gurunge ero tulisan2 bab imam mahdi ambek ratu adil. aku gak wani nebak2.

  catatan: imam mahdi g bakal ono dan g bakal gelem diarani imam mahdi masio wes dibaiat sak gurunge Alloh seng ngangkat langsung. dadi g usah neko2 dulur. maturnuwun, omomgane Rosul ojo digawe gawe sampek engkok iso mlintir2..

  ReplyDelete